Links

Eef Berns bezocht tussen 1992 en 1998 alle grenspalen tussen Nederland en België. Op zijn site zijn ze allemaal te zien. Tevens is de site een rijke bron van informatie over alles wat met grenspalen te maken heeft.
Op de site ook tal van andere renspalenreeksen, zoals grenspalen in de Pyreneen, de grenspalen van Llivia, Baarle Nassau en Neutraal Moresnet. Op dit moment breidt Eef z'n site uit met de schier oneindige reeks grenspalen tussen Nederland en Duitsland !
Deze site van Cees Damen leidt u door Neutraal Moresnet. Een complete en zeer uitgebreide site. Een viruteel museum, dat ook informatie bevat over de grenzen en grensstenen van Neutraal Moresnet.
Wederom een initiatief van Eef Berns !
Discussiegroep over de grenspalen in Benelux.
Nieuws en discussie over de grenspalen aan de staatsgrenzen.
Ook informatie en vragen over 'binnenlandse'grenspalen is welkom.
Aanmelden is gratis.
De goed gevulde website van Peter Dirven, mijn 'buurman' aan gene zijde van de grens. Peter bezocht in korte tijd grote stukken grens en fotografeerde duizenden palen, ook tussenpalen. Een aanrader !!
Wilbert Janssen, vinder van verloren gewaande grenspalen, heeft onlangs ook een site gebouwd. Nadat .nl en .com al bezet waren, koos hij voor grenspalen.org. Zijn werkterrein ligt in Limburg; op zijn site meer dan 1000 foto's en muziek !
De grenspalensite van Peter Goris uit Limburg. Mooie, rustige site met veel informatie over grenspalen, grensstenen en andere grensmarkeringen in Limburg.
Eerste ontvanger van de Belastingen te Moelingen, voormalig turnkampioen van Vlaanderen, Albert Bastings, heeft een prachtige site met informatie over de Belgische grenzen.
Op de site toont Albert ook zijn eigen kunstwerken, waaronder zijn befaamde pentekeningen van alle Belgische douanekantoren. Ervaren grenspalenhobbyisten zullen er vele herkennen !
Op de 'borderland'site van eurotrotter Harry ten Veen veel foto's van drielandenpunten en markante grenzen overal in Europa. Er is nog veel te ontdekken....
Grenspalen zoeken begint op de kaart ! Op topografische kaarten staan ze vaak ingetekend. Oude grenspalen staan vaak niet op moderne kaarten maar wel op oude stafkaarten. Thomas verzamelt dergelijke kaarten. Op zijn fraaie website is hier meer over te lezen.
Het grenslandmuseum in Dinxperlo met informatie en materiaal over de geschiedenis van de grens met Duitsland.
De kleurrijke Belg Louis Fierens heeft een eigen site met zeer interessante grenspalen. Deze Belgische vertegenwoordiger bezoekt naast klanten in Zuid BelgiŽ, Noord Frankrik en Luxemburg ook de grenspalen in deze streek. Deze enthousiaste Belg maakt fraaie foto's van hoofdzakelijk de palen tussen Luxemburg en BelgiŽ. Voor zover ik weet, is hij tot dusverre de eerste en enige !!
Grenzen zijn bij uitstek het domein en terrein van de douane. In het douanemuseum te Antwerpen een uitgebreide collectie over het wel en wee van de douane.
Sinds juli 2002 zelfs met een eigen website. Zeker de moeite waard !
Stadskunstenaar Petr Kazil verlaat regelmatig de stad om de landsgrenzen op te zoeken. Zijn fotoreportages hiervan vind ik zelf heel indrukwekkend. De aparte sfeer en de troosteloosheid die rond grensovergangen heerst, komt goed tot uitdrukking. Een aanrader voor wie niet alleen eindeloze reeksen foto's van grenspalen wil zien.
Suis-je en Belgique ou en Allemagne ? vraagt Jean-Jacques zich af.
Deze Brusselse paleontoloog maakt op zijn website met fossielen een uitstapje naar de grenspalen rond de Vennbahn en de bijbehorende exclaves. Het begin is er, J-J hoopt de site de komende jaren nog uit te breiden. Il faut parler Francais pour comprende ce site.
Naast grenspalen bekijken is er op het drielandenpunt nog meer te doen. Niet erg hoogdravend allemaal, maar leuk voor dagjesmensen zonder historische ambities en voor verjaardagspartijtjes. De laatste jaren ook erg in trek voor de deerniswekkende bedrijfsuitjes, zoals ik zelf heb moeten ervaren. De site geeft handige en goede informatie over de omgeving
De URL (drielandenpunt.nl) is bijzonder en benijdenswaardig !